Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’dan “Çocuk Hakları” farkındalığı

Seyhan’dan “Çocuk Hakları” farkındalığı

Seyhan’dan “Çocuk Hakları” farkındalığı

Seyhan Belediyesi, “Dünya Çocuk Haklari Günü” nedeniyle çocuklara, “The Croods” isimli çocuk filmi, Sihirbaz ve çocuk oyunu gösterimi hediye etti. Yasar Kemal Kültür Merkezindeki gösterimlere çocuklarin ilgisi büyük oldu.

SEYHAN’DAN ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI’ GÜNÜ HEDIYESI

 

Seyhan Belediyesi Kültür ve sosyal Isler Müdürlügü, “Dünya Çocuk Haklari Günü” nedeniyle farkindalik olusturmak amaciyla çocuklara yönelik etkinlik gerçeklestirdi. Etkinlikler kapsaminda çocuklara “The croos” Isimli çocuk filmi gösterimi sunuldu. Seyhan Belediyesinin çocuklara hediyeleri, “Sihirbaz” gösterimi ve eglenceli çocuk oyunu gösterisiyle sürdü. Birbirinden ilginç sihirbazlik numaralari karsisinda saskina dönen çocuklar “Bir sihrim var çocuklar” isimli gösterisini sunan Sihirbaz Enver Ertas’i alkislariyla ödüllendirdi. Eglenceli çocuk oyunu ile mutluluklari artan çocuklarin nesesi görülmeye degerdi.

  “SEVGI, EGITIM HAKKI, YASAM HAKKI, SAGLIK HAKKI ÇOCUGUN EN DOGAL HAKKIDIR”

1989 yilindan bu yana 20 Kasim tarihinin Birlesmis Milletler tarafindan dünya genelinde çocuklarin karsi karsiya kaldiklari hak ihlallerini gündeme tasimak amaciyla “Dünya Çocuk Haklari Günü” olarak kutlandigini aktaran Baskan Akay, “Çocuklar, yetiskinlerden daha farkli ihtiyaçlara ve haklara sahip olmasi gerekiyor” dedi. Baskan Akay söyle devam etti;

“Bir ülkenin gelecegi çocuklardir, onlar gelecegimizin teminatidir. Bu nedenle çocuklarin özel bir duyarliliga ve özel bir korunmaya ihtiyaçlari vardir. Çocuklarimiza daha güzel bir ortam sundugumuzda gelecegimizi teminat altina almis oluruz. Unutulmamalidir ki, sevgi, egitim hakki, yasam hakki, saglik hakki çocugun en dogal hakkidir. Bu haklari çocuklarimiza sunmak bizim en önemli görevimizdir. Çocuklara yapilan yatirimin gelecege yapilan yatirim oldugunu belirterek, tüm çocuklarimizin ‘Dünya Çocuk Haklari Günü’nü kutluyorum”



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli